HVZ Teamindelingen seizoen 2022-2023

11-6 Nieuws Beste leden en ouders/verzorgers jeugdleden,

Vol vertrouwen en enthousiasme kijken we allemaal uit naar het nieuwe seizoen. Eerst nog de zomervakantie en dan kunnen we in de nieuwe teamsamenstelling meedoen aan de competitie. Hopelijk kunnen we het nieuwe hockeyseizoen weer zorgeloos genieten van onze sport. Samen presteren en samen genieten!

Afgelopen periode heeft de Technnische commissie (TC) intensief met elkaar gesproken over de te vormen teams voor het komende jaar. Bijgaande indeling is tot stand gekomen door observatie tijdens wedstrijden en trainingen door diverse onafhankelijke leden, de uitkomst van de selectietrainingen en daarnaast is de input van de beoordelingen van de trainers en coaches meegenomen en aangevuld met de kennis en inzichten van de TC. In het Beleidsplan TC 2022 staan de uitgangspunten teamsamenstelling.

Binnen de vereniging hebben we een algemene leidraad hoe de teamindeling tot stand komt. We noemen hieronder de belangrijkste punten:
- In principe speelt iedere speler/speelster in zijn/haar eigen leeftijdscategorie*.
- Bij een afweging speelt eerst clubbelang, vervolgens het teambelang en daarna het belang van het individu.
- Teams zijn gebonden aan een maximale grootte: het aantal dat vanuit de KNHB bij een wedstrijd "mee mag” en daadwerkelijk kan spelen op het veld. We streven naar een teamgrootte waarbij elk lid kan meedoen aan de wedstrijd en ruime speeltijd krijgt. We zijn hierbij echter ook afhankelijk van het totaal aantal beschikbare leden. We zullen hierbij eerder kiezen voor wat vollere teams dan onderbezette teams.
- De senioren en jeugdteams (A t/m C) worden ingedeeld op kwaliteit die moet leiden tot de meest optimale teamsamenstellingen. Bij de jeugdteams (D, E en F) speelt ook zoveel als mogelijk het sociaal-emotionele aspect een rol.
- Trainers hebben een belangrijke stem bij het beoordelen van de spelers op hun inzet, prestaties, vooruitgang en gedrag van het afgelopen seizoen. Daarnaast wordt eventueel de input van coaches ook meegewogen.
- De TC heeft de leidende rol in het proces om tot de juiste teamindeling te komen en de uiteindelijke besluitvorming. Zorgvuldigheid en neutraliteit wordt geborgd door het nastreven van consensus in de beoordeling van elk team/lid en controle daarop door het TC-team en/of bestuur.
- Elke lijn vanaf de C-lijn heeft een eerste lijn team, dit team speelt in een hogere klasse dan de andere teams (breedte teams) uit dezelfde lijn. De breedte teams uit dezelfde lijn spelen allemaal in dezelfde klasse en zijn gelijkwaardig.

* De TC van HVZ heeft onlangs in overleg met het Bestuur besloten om bij de teamindelingen af te stappen van de peildatum 1 oktober. Binnen de hockeysport worden zowel 1 oktober als 1 januari als peildatum gehanteerd. Tot afgelopen seizoen heeft HVZ altijd 1 oktober aangehouden, echter bleek de laatste jaren dat dit veel onduidelijkheid en onrust met zich meebracht. Belangrijk hierbij is wel dat een speler/ speelster hier fysiek en mentaal aan toe moet zijn.

Voor vragen over de indeling kun je per e-mail terecht bij:
- Jongste jeugd E t/m F-jeugd & Benjamins:
- Junioren meiden A & B:
- Junioren meiden D & C:
- Jongens lijn alle teams:
- Senioren* Dames/Heren:
[email protected] (*indeling volgt later)

De lijncoördinator van de TC zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

TRAININGEN:
Het lijkt nu nog ver weg, maar de trainingen voor het nieuwe seizoen zullen vanaf 29 augustus 2022 weer starten. Het trainingsschema voor het nieuwe seizoen zal medio augustus worden gepubliceerd.
De komende weken gaan we ook alvast trainen met de nieuwe teams. Het schema daarvoor komt in de LISA app en in een aanvullend nieuwsbericht.

We wensen jullie alvast veel hockeyplezier en spannende wedstrijden toe!

Hartelijke groet,
Namens de Technische Commissie HVZ

 
11-6-2022 Mededelingen Bijlage