Van de voorzitter

17-3 Nieuws
Beste leden, vrienden, ouders betrokkenen van Hockey Vereniging Zevenaar,

We zijn weer lekker bezig!
Wat fijn dat we weer mogen hockeyen! Afgelopen zaterdag was het weer lekker druk bij HVZ en waren meerdere teams (dubbel lekker) aan het hockeyen. Er stonden weer ouders langs de kant. De wedstrijdtafel was bezet en de bar was aangekleed met verse broodjes van Godschalk. De zondag was een grootse happening met zowel Dames 1 als Heren 1
thuis. Waarin de pupillen van de week mochten aantreden bij de dames tegen PW, Wencke en Noortje Jansen mochten voor de wedstrijd hun hockeykunsten laten zien. Helaas net niet gescoord. Maar wel een leuke middag gehad bij onze dames. Goed geregeld!
Heren 1 heeft afgelopen zondag de koploper verslagen in een zinderende wedstrijd.  

Sponsor New York Pizza

Tijdens de wedstrijd van zowel Dames 1 als Heren 1, kwam een heel team van New York Pizza en zelfs een groene pizzakrokodil ons verwennen met heerlijke Pizza slices. Ook veelvuldig gedeeld via social media. New York Pizza heel erg bedankt! Goed geregeld!

Waar is de TC mee bezig?
Donderdag 17 maart geeft de nieuwe TC een presentatie hoe ze vanaf volgend seizoen het een en ander willen inrichten. Beleid en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, indelen van teams, opbouw van trainingen, etc.

Scheidsrechterscommissie:
De scheidsrechterscommissie is hard aan de slag om nieuwe scheidsrechters binnen de club te informeren over spelregels en ervoor te zorgen dat ze goed worden opgeleid. Iedereen komt aan de beurt en wordt persoonlijk benaderd. Daarnaast zijn een aantal leden die de scheidsrechterscursus volgen, zodat zij ook binnenkort wedstrijden kunnen fluiten.

Vrijwilligers:
Er zijn weer allerlei initiatieven van enthousiaste mensen om de boel op orde te krijgen. Rondom en in het clubhuis is schoongemaakt. De tuin is gesnoeid. Er is door een grote groep van Heren 2 geschilderd, om ons oude clubhuis weer een beetje toonbaar te maken. We kunnen nog meer klussen doen, de hekken rondom de velden moeten nog worden gerepareerd evenals de slagplanken rondom de velden. Wie o Wie meldt zich aan bij de klusgroep?

Voorjaarsmarkt:

In Zevenaar wordt een voorjaarsmarkt georganiseerd op 3 april. Het zou leuk zijn om HVZ te promoten. We hopen dat we de Tulpencursus op een goede wijze kunnen promoten, zodat we van onderaf weer nieuwe aanwas krijgen. Ook hiervoor zoeken we vrijwilligers.

Barcommissie:
De barcommissie is weer aan het opstarten na de winterstop. Voor het eerst sinds lange tijd mogen we weer in het clubhuis genieten van een kopje koffie of een colaatje, we mogen weer mensen aan de bar ontvangen.  Op zondag en door de weekse trainingsavonden is het weer van ouds gezellig. Ook hier wordt nog wel gezocht naar vrijwilligers om te helpen achter de bar.

Tulpencursus:
In april wordt weer de Tulpencursus georganiseerd! Flyers zijn in de maak en promotie wordt gemaakt op de voorjaarsmarkt. Zegt het voort.  

Open dag 1 juli:
We zijn voornemens een spetterende Open Dag te organiseren op 1 juli. Die avond is er ook het 538-feest, dat oorspronkelijk in januari zou plaatsvinden. Doel van deze Open Dag is als leden / ouders een leuke dag als HVZ’ers te hebben, maar ook om de hockeysport en HVZ te promoten en nieuwe leden te werven. We hebben nog mensen nodig met ideeën en die willen helpen de dag te organiseren. Heb je zin en tijd: meld je aan!

Respect voor elkaar, en voor het materiaal!
Behalve alle positieve zaken is er ook een kritische noot. Af en toe maken we mee op het hockeyveld dat omstanders  scheidsrechters of coaches niet met respect behandelen. Vrijwilligers staan op het hockeyveld om voor de hockeyers de sport op een plezierige wijze te kunnen bedrijven. Zij besteden hun vrije tijd aan het plezier van een ander, dat verdient respect!

We kunnen gebruik maken van materialen die door de hockeyvereniging ter beschikking worden gesteld. Deze materialen moeten we met elkaar bekostigen en dienen ook met zorg te worden behandeld. Ruim je spullen na de training of een wedstrijd op, doeltjes, ballen kegels etc! Ook afval kun je met een kleine moeite even in de prullebakken deponeren. Sinds enige tijd hebben we ook een speciale opvangbak voor plastic flesjes, je ruimt je afval op, maar steunt daarmee ook de vereniging. Zouden jullie die opvangbak wel alleen voor plastic flesjes willen gebruiken?
Wat kunnen jullie doen?
Help ons als bestuur en commissies, we hebben de vrijwilligers keihard nodig.
Vele handen maken licht werk. Meld je aan!     

Tot op het hockeyveld,

Manuel ter Maat
Voorzitter Hockey Vereniging Zevenaar


Samen zijn we HVZ!
 
17-3-2023 Mededelingen